top of page
IMG_1478_edited_edited.png

O zahvatu

Kako je nova generacija implantata punjena specijalnim kohezivnim gelom, više nema straha od pucanja i razlijevanja sadržaja implantata te njegova širenja u druge dijelove tijela.

Najnovija generacija implantata izuzetno je sigurna, nije kancerogena, a može se po postavljanju implantata planirati trudnoća, roditi i dojiti dijete. U našoj se ustanovi koriste isključivo najkvalitetniji implantati (MENTOR i POLYTECH), sa svim potrebnim registracijama u Hrvatskoj, EU i SAD-u. Svaka pacijentica po obavljenom zahvatu dobiva kompletnu pismenu dokumentaciju i registraciju implantata.

Povećanje grudi postavljanjem implantata (augmentacijska mamaplastika) danas spada među najčešće zahvate u estetskoj kirurgiji.

GRUDI

Zašto Mentor?

Prva tvrtka na svijetu koja je dobila FDA certifikat za implantate za dojku i zadržala ga do danas (uz CE certifikat).

MENTOR Promise plan zaštite pruža najopsežnije jamstvo na tržištu silikonskih implantata za dojke, a uključuje:

  • besplatan automatski upis u jamstveni program

  • besplatnu doživotnu zamjenu implantata u slučaju rupture

  • do 1000 € financijske pomoći u slučaju rupture u prvih 10 godina

  • besplatnu zamjenu implantata u prvih 10 godina u slučaju kapsularne kontrakture

2018. godine Mentor je predstavio novu vrstu implantata - MemoryGel XTRA. Radi se o oblikom okruglom implantatu koji pruža prirodan osjećaj koji svi žele, uz ekstra projekciju, ekstra punoću i ekstra čvrstinu tamo gdje je ona potrebna. Ova vrsta implantata je između ostalog namijenjena za žene koje traže bujniji izgled i nešto izraženiji dekolte.

 

iris8080_gold_fractal_wallpaper_with_a_s
breast-aginplantanti_edited.png

Polytech – implantati za dojke proizvedeni u Njemačkoj

Implants of Excellence program

 

Program Implants of Excellence dodatno je jamstvo budući da pomoću njega tvrtka dokumentira učinkovitost POLYTECH implantata za dojke ispunjenih gelom i utvrđuje njihovu sljedivost – za Vašu sigurnost. Program je zamišljen tako da pruža visoku osobnu sigurnost pacijentima koji se odluče za Politech implantate za dojke te osigurava uporabu materijala za implantate za dojke najviše kvalitete koji su dostupni na tržištu.

Za sve modele POLYTECH implantata za dojke, tvrtka daje doživotno jamstvo zamjene implantata u slučaju rupture.

Nadalje, za POLYTECH Microthane® implantate za dojke, tvrtka daje jamstvo besplatne zamjene implantata u slučaju kapsularne kontrakcije, dislokacije ili rotacije 10 godina nakon operativnog zahvata.

POLYTECH implantati za dojke – kvaliteta koju možete osjetiti

Postupak prije operacije

 

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG i UZV dojki ili mamografiju, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata.

Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

breast-ag-45.jpg

Anestezija

 

Povećanje grudi (augmentacijska mamaplastika) obavlja se u općoj anesteziji, omogućujući na taj način potpunu bezbolnost cijelog postupka kao i optimalan komfor pacijentici. Anesteziju provodi i nadzire iskusan specijalist anesteziolog koristeći pri tom najmoderniju anesteziološku opremu (OHMEDA) i monitoring, kao i danas najkvalitetnije anestetike osiguravajući na taj način maksimalnu sigurnost pacijentice.

Operacija

 

Operativni zahvat povećanja grudi obavlja se kroz manji rez od nekoliko centimetara skriven u prirodnom naboru ispod dojke. Može se obaviti i rezom u pazušnoj jami ili oko bradavice. Implantat se može postaviti ispod žljezdanog tkiva, ispod prsnog mišića ili između mišića (“dual plane” zona). Lokaciju reza, način operacije i mjesto postavljanja implantata kirurg će Vam preporučiti na samom pregledu.

Na kraju operacije postavlja se drenaža koja se uklanja nakon 24 sata. Uklanjanjem drenaže pacijentici se postavlja specijalni postoperacijski kompresijski grudnjak koji je sašiven od ugodnog materijala i koji se preporučuje nositi 4 tjedna nakon obavljenog zahvata.

iris8080_gold_fractal_wallpaper_with_a_s

Postupak poslije operacije

 

Nakon obavljenog zahvata ostajete od nekoliko sati do 24 sata u Poliklinici kako biste se u potpunosti razbudili i oporavili što ovisi o vrsti i opsegu operativnog zahvata. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj. Dan nakon operacije odstrane se drenovi, dobivate poseban grudnjak koji je potrebno nositi 4-6 tjedana. Preporučuje se mirovanje prvih 24 do 48 sati, a tjelesni napor izbjegavajte idućih 2 do 4 tjedna. Svaka pacijentica dobit će broj dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

anna-gorbunova-3_edited.png

Alice Sherman, top model,

nakon povećanja grudi kod

prim. Glumičića.

bottom of page