top of page
IMG_1478_edited_edited.png

O zahvatu

Povećanje grudi vlastitim masnim stanicama danas spada u najmodernije načine povećanja volumena kod žena koje ne žele povećanje silikonskim implantatima, čime se dobiva dvojaki efekt – masne stanice se odstranjuju sa kritične zone (npr. trbuha, bedra ili leđa) i prenose u područje dojki, čime se nadomješta volumen. Postupak se bez straha može ponavljati više puta, ukoliko se ne postigne željeni volumen u prvom tretmanu.

.

GRUDI

Postupak prije operacij

Nakon inicijalne konzultacije sa plastičnim kirurgom potrebno je napraviti preoperacijsku obradu u smislu UZV (ultrazvuk) ili MMG (mamografiju) dojki, kako bi se isključile nepravilnosti žljezdanog tkiva dojki. Također, potrebno je napraviti kompletnu krvnu sliku, biokemiju i koagulogram, kao i EKG. Preporučeno je prestati pušiti najmanje 3 mjeseca prije navedenog zahvata, kako se ne bi dogodile neželjene komplikacije u smislu pojačane nekroze (odumiranja) masnih stanica.

Anestezija

 

Operacija se izvodi u općoj anesteziji, uz minimalnu poslijeoperacijsku nelagodu.

Operacija

 

U prvom dijelu operacije liposukcijom se odstranjuju masne stanice sa ciljane kritične zone (npr. trbuh, struk, bedra ili bokovi) te se centrifugiranjem u posebnom aparatu odvajaju od viška tekućine. Potom slijedi priprema za prijenos u područje dojki, gdje je potrebno nadomjestiti volumen (moguće je nadomjestiti parcijalni nedostatak volumena, kao i povećati volumen čitave dojke). Pritom se najveća pažnja pridaje očuvanju vitalnosti samih masnih stanica, čime se postiže maksimalan uspjeh njihovog preživljenja u novoj regiji (očekivani trajni volumen je oko 60-70% prenesenog volumena, radi resorpcije dijela masnih stanica). U završnom dijelu operativnog zahvata transferiraju se masne stanice u područje dojki, gdje se uz nadomještanje volumena dobiva i efekt pomlađivanja tj. svojevrsnog podizanja tkiva dojki.

Postupak poslije operacije

 

Postoperacijski, pacijentica ostaje kod nas tijekom prvih 24h, kako bi dobila svu potrebnu njegu i skrb. Prije otpusta, naše osoblje opskrbiti će Vas sa posebno dizajniranim mekanim potpornim grudnjakom, koji je potrebno nositi 23h dnevno tijekom narednih 6 tjedana, kako bi se očuvao postignut oblik dojki u ranoj fazi cijeljenja tkiva.

bottom of page