top of page
iris8080_greek_white_real_statue_woman_f
5D822E96-9C6D-4BD6-A2FD-2AE267C0122A_edited_edited_edited.png
mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

O zahvatu

Korekcija brade izrazito je efektan estetski zahvat koji omogućuje povećanje brade kod pacijenata koji imaju slabije razvijenu donju čeljust – tzv. mikrogeniju. Kroz manji rez ispod donjeg ruba čeljusti pripremi se prostor ispod mišića te na samoj kosti i postavi se trajni implantat željene veličine. Ovom se korekcijom kreira i pravila profilna linija cijelog lica, vrlo efektno eliminira podbradak, te licu daje skladniji oblik.

.

mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

LICE

Postupak poslije operacije

 

Nakon obavljenog zahvata ostaje se kod nas na POLIKLINICI nekoliko sati kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te tada, uz pratnju, može se vratiti kući ili u svoj smještaj. Oko brade se postavlja manji kompresivni zavoj koji se skida idući dan, kada je i prvo previjanje. Osnovni oporavak traje oko 8 dana nakon čega se odstranjuju šavovi te se pacijent može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

 

Imate li još pitanja?

Posjetite našu stranicu s često postavljanim pitanjima        , 

ili nam pošaljite e-poruku          .        

Potrebno je obaviti laboratorijske pretrage koje se definiraju na pregledu kod kirurga, a prije samog zahvata obavit će se i pregled našeg anesteziologa koji će pažljivo proanalizirati sve nalaze. Na sam dan operacije treba na POLIKLINIKU doći natašte (ništa ne jesti i ne piti), te donijeti svu svoju dokumentaciju, a naše će Vam osoblje prije Vašeg operacijskog termina dati i sve ostale potrebne upute kako bi Vam što više olakšali cijeli operacijski postupak.

Anestezija

Operacija

Postupak prije operacije

Korekcija brade obavlja se u pravilu u općoj anesteziji, omogućujući na taj način potpuni komfor pacijentu i bezbolnost cijelog postupka. Anesteziju provodi i nadzire iskusan specijalist anesteziolog, koristeći pritom najmoderniju anesteziološku opremu i monitoring kao i danas najkvalitetnije anestetike osiguravajući maksimalnu sigurnost pacijenta.

Prije samog izvođenja zahvata, obave se pažljiva mjerenja i konzultacije kako bi se kirurg zajedno s pacijentom dogovorio o veličini implantata za bradu, poštujući prije svega želje pacijenta te estetiku njegova lica. Po uvođenju u anesteziju, manjim se rezom ispod brade pristupi na tzv. mandibularnu kost te se ispreparira prostor ispod mišića. Pažljivo se postavi implantat koji je trajan i koji na dodir potpuno imitira osjećaj koštanog tkiva. Nakon pažljivog šivanja, pacijent se budi iz anestezije bez ikakvih bolova ili neugodnosti.

 

bottom of page