top of page
iris8080_greek_white_real_statue_woman_f
5D822E96-9C6D-4BD6-A2FD-2AE267C0122A_edited_edited_edited.png
mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

O zahvatu

Korekcija gornjih i donjih kapaka (blepharoplastica) danas se obavljaju pomoću radiovalnog noža ili lasera što osigurava operaciju bez krvarenja. Minimalan ožiljak na gornjim kapcima skriven je u prirodnoj bori, dok pri korekciji podočnjaka rez ide kroz sluznicu donjeg kapka (transkonjuktivalni pristup) pa stoga nema ožiljka na koži. Ovim se postupkom trajno rješava problem podočnjaka i suvišne kože gornjih kapaka.

mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

LICE

Imate li još pitanja?

Posjetite našu stranicu s često postavljanim pitanjima        , 

ili nam pošaljite e-poruku          .        

Postupak poslije operacije

U prvih 24 sata nakon zahvata poželjno je stavljati hladne obloge kako bi se minimalizirali podljevi. Tjelesne napore treba izbjegavati idućih nekoliko dana. Mikro šavovi na gornjim kapcima uklanjaju se 6 do 7 dana nakon operacije, dok na donjim kapcima u pravilu nema šavova ni vanjskog reza. Tjedan dana nakon operacije možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može, u slučaju potrebe, nazvati osoblje Poliklinike. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

Ako se zahvat planira obaviti u općoj anesteziji, nužno je napraviti kompletnu laboratorijsku obradu, EKG, a poželjan je i pregled interniste. Ako se zahvat planira izvesti u lokalnoj anesteziji, dovoljna je krvna slika i eventualno koagulogram.

Postupak prije operacije

istockphoto-952840254-612x612_edited.png

Korekcija gornjih kapaka u pravilu se obavlja u lokalnoj anesteziji, dok se korekcija podočnjaka transkonjuktivalnim pristupum – bez reza na koži – obavlja u općoj anesteziji.

Anestezija

Operacija

Korekcija gornjih kapaka i podočnjaka (blepharoplastica) zahtijeva precizno mjerenje i planiranje. S obzirom na to da se radi o vrlo nježnom i osjetljivom tkivu, ova operacija spada u tzv. ”filigranske” operacije. Kod gornjih kapaka uklanja se suvišak kože, dio muskulature i masni jastučići koji su smješteni ispod mišića. Kod donjih kapaka transkonjuktivalnim pristupom uklanjaju se pomoću radiovalnog noža ili lasera suvišni masni jastučići koji tvore podočnjake. Rjeđe se pristupa i uklanjanju suvišne kože. Transkonjuktivalni pristup u Poliklinici koristimo već duži niz godina. Ovom operacijom izbjegavaju se komplikacije kao što je izvrnuti donji kapak (ektropion), a i postoperacijski je oporavak puno brži.

 

bottom of page