top of page
mrlja_edited_edited_edited_edited_edited
iris8080_greek_white_real_statue_woman_f

O zahvatu

Operacija liftinga lica jedan je od sinonima za estetsku kirurgiju. Starenje ljudskog lica neizbježan je proces u kojem sudjeluje gravitacija naše planete kao i prirodni mehanizmi starenja u ljudskim stanicama i tkivu. Zatezanje kože lica i vrata (face lifting) spada među najefektnije zahvate rejuvenacije i osvježenja izgleda lica i vrata. Pažljivim kirurškim pristupom i modernom tehnologijom omogućava se uklanjanje suvišne, viseće kože lica i vrata, te podbratka kao i eliminacija bora. Istovremeno, koristeći tzv. SMAS tehniku, muskulatura lica i vrata vraća se u svoj prijašnji položaj. Postignuti rezultati dramatično osvježuju i pomlađuju izgled, ali uvijek u prirodnim granicama i bez izgleda maske.

mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

Postupak prije operacije

 

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata. Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija

 

Face lifting u potpunosti je bezbolan zahvat, te nema nikakvih bolova niti nakon operacije. Sama operacija može se izvoditi u općoj anesteziji, kao i u lokalno – potenciranoj o čemu, uz dogovor i poštivanje pacijentovih želja, odlučuje specijalist anesteziolog.

face-lift
face-lift

Poslije operacije oko lica te ispod vrata stavlja se specijalni kompresivni zavoj koji se skida nakon 24 sata, kada se obavi i prvo previjanje. Nakon obavljenog zahvata ostaje se nekoliko sati u Poliklinici kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te nakon toga, uz pratnju, ide kući ili u svoj smještaj. Preporučuje se svakako mirovanje kroz period od 24 do 48 h. Osnovni oporavak traje od 10 do 12 dana nakon čega se većina pacijenata vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može, u slučaju potrebe, nazvati osoblje Poliklinike. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

Postupak poslije operacije

LICE

bottom of page