Foto prije/poslije

O zahvatu

Najnovija i revolucionarna ultrazvučna liposukcija zlatni je standard u SAD-u i Velikoj Britaniji!

Uz najbolje estetska klinike svijeta ”Glumičić Medical Group”, kao jedina u našoj regiji koja posjeduje najnoviju vaser 3D lipo tehnologiju, omogućava i našim pacijentima uklanjanje masnog tkiva i celulita na najvišoj kirurškoj i tehnološkoj razini.

Ključne prednosti VASER 2.0 LIPO ™ i VASER SMOOTH u odnosu na konvencionalnu liposukciju:

  • izvanredni rezultati i neusporedivo bolji u odnosu na tradicionalnu liposukciju već nakon jednog zahvata
  • minimalno trajanje oporavka – VASER liposukcija je walk-in-walk-out postupak ( npr. operacija bedara VASER liposukcijom omugućava pacijentu povratak na posao već nakon dva dana, a kod drugih vrsta liposukcije oporavak može potrajati i dulje od 2 tjedna)
  • postizanje savršenih oblika tijela bez neravnina
  • vrlo učinkovito zateže kožu, pa se pacijent ne mora bojati viška kože nakon liposukcije.
  • s lakoćom se uklanjaju velike količine masnoće bez većeg krvarenja i trauma tkiva
  • stimulira proizvodnju kolagena, što dovodi do učvršćivanja kože
  • zaglađuje kožu čak i na osjetljivim područjima kao što su ruke i vrat
  • omogućuje postupak prijenosa masti

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata.
Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija

Ovisno o regijama na tijelu koje se tretiraju VASER liposukcijom, ovisiti će i anestezija. Ako se radi o manjim zonama, kao i manjim količinama masnog tkiva koje se želi odstraniti, zahvat se može obaviti u lokalnoj anesteziji. Ako se rade veće zone, kao i reducira veća količina masnog tkiva, onda se preporučuje zahvat obaviti u općoj anesteziji.

Operacija

Operacija se obavlja kroz minimalan ubode širine samo nekoliko milimetara. Nakon aplikacije posebno pripremljene tekućine, VASER ultrazvučnim liposelektivnim valovima ciljano razbija masne naslage, a okolno tkivo se pritom očuva. Tako razbijene masne stanice pretvorene u tekućinu, lako se izvade iz tijela sukcijom, a koža nakon toga ostane zategnuta.
VASER 3D liposukcijom dobiva se visokokvalitetna mast koja je pogodna za transplantaciju u druge dijelove tijela, usnice, obraze ili grudi.
Po obavljenom zahvatu na tretirani dio tijela postavljaju se specijalne RESTON spužvice koje smanjuju nastanak hematoma i oteklina. Nakon svega postavlja se steznik, odnosno specijalna kompresivna odjeća.

Postupak poslije operacije

Ovisno o opsegu zahvata, nakon operacije u Poliklinici ostajete od nekoliko sati do nekoliko dana. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj.
Preporuča se mirovanje prvih 24 ili 48 sati, a tjelesni napor izbjegavajte idućih 2 do 4 tjedna. Također se preporuča postoperativna limfna drenaža kako bi se ubrzao nestanak postoperativnih edema. Steznik ili kompresivna odjeća nosi se 2 do 4 tjedana.
Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe.
Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.