O zahvatu

Nakon poroda promjer i tonus vaginalne stijenke obično se vraća u prijašnje stanje, ali u nekim slučajevima ostaje trajno proširenje. Cilj ove operacije je odstranjenje viška vaginalne stijenke i rješavanje problema.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata.
Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija

Ova operacija se može učiniti u općoj ili lokalnoj anesteziji.

Operacija

Za vrijeme operativnog zahvata učini se uzdužna ekscizija stijenke vagine na dvije strane i na taj način se suzi i zategne stijenka vagine.

Postupak poslije operacije

Nakon obavljenog zahvata ostajete od nekoliko sati do 24 sata u Poliklinici kako biste se u potpunosti razbudili i oporavili što ovisi o vrsti i opsegu operativnog zahvata. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj.
Nakon operacije potrebno je mirovanje od 3 do 5 dana. Manja sekrecija se može se očekivati tijekom tjedan dana. Spolni odnos je moguć nakon 6 tjedana.
Svaka pacijentica dobit će broj dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe.
Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.