O zahvatu

Povećanje grudi postavljanem implantata (augmentacijska mamaplastika) danas spada među najčešće zahvate u estetskoj kirurgiji.
Najnovija generacija implantata izuzetno je sigurna, nije kancerogena, a može se po postavljanju implantata planirati trudnoća, roditi i dojiti dijete. U našoj se ustanovi koriste isključivo najkvalitetniji implantati (MENTOR) sa svim potrebnim registracijama u Hrvatskoj, EU i SAD-u. Svaka pacijentica po obavljenom zahvatu dobiva kompletnu pismenu dokumentaciju i registraciju implantata.
Kako je nova generacija implantata punjena specijalnim kohezivnim gelom, više nema straha od pucanja i razlijevanja sadržaja implantata te njegova širenja u druge dijelove tijela.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG i UZV dojki ili mamografiju, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata.
Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija

Povećanje grudi (augmentacijska mamaplastika) obavlja se u općoj anesteziji, omogučujući na taj način potpunu bezbolnost cijelog postupka kao i optimalan komfor pacijentici. Anesteziju provodi i nadzire iskusan specijalist anesteziolog koristeći pri tom najmoderniju anesteziološku opremu (OHMEDA), monitoring, kao i danas najkvalitetnije anestetike osiguravajući na taj način maksimalnu sigurnost pacijentice.

Operacija

Operativni zahvat povećanja grudi obavlja se kroz manji rez od nekoliko centimetara skriven u prirodnom naboru ispod dojke. Može se obaviti i rezom u pazušnoj jami ili oko bradavice. Implantat se može postaviti ispod žlijezdanog tkiva, ispod prsnog mišića ili između mišića (“dual plane” zona). Lokaciju reza, način operacije i mjesto postavljanja implantata kirurg će Vam preporučiti na samom pregledu. Na kraju operacije postavlja se drenaža koja se uklanja nakon 24 sata.Uklanjanjem drenaže pacijentici se postavlja specijalni postoperacijski kompresijski grudnjak koji je sašiven od ugodnog materijala i koji se preporučuje nosti 4 tjedna nakon obavljenog zahvata.

Postupak poslije operacije

Nakon obavljenog zahvata ostajete od nekoliko sati do 24 sata u Poliklinici kako biste se u potpunosti razbudili i oporavili što ovisi o vrsti i opsegu operativnog zahvata. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj.
Dan nakon operacije odstrane se drenovi, dobivate poseban grudnjak koji je potrebno nositi 4-6 tjedana. Preporučuje se mirovanje prvih 24 do 48 sati, a tjelesni napor izbjegavajte idućih 2 do 4 tjedna.
Svaka pacijentica dobit će broj dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe.
Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.