Foto prije/poslije

O zahvatu

NOVO – EARFOLD IMPLANTAT – Najnovija tehnologija za rješenje problema odstojećih uški! Poliklinika Glumičić Medical Group postaje 2013. godine uz londonsku bolnicu, jedina ustanova na svijetu koja ugrađuje EARFOLD IMPLANTATE. Ovu je metodu patentirao i osmislio britanski plastični kirurg, profesor Norber Kang u ROYAL FREE HOSPITAL u Londonu, a dr. Glumičić je prvi liječnik koji je prošao edukaciju i 2013. godine dobio EARFOLD Certifikat za ugradnju EARFOLD IMPLANTATA.

Korekcija odstojećih uški (otoplastica) spada u operativne zahvate koji se mogu obaviti već u djetinjstvu, tj. od 7. godine života s obzirom da razvoj uški završava u toj dobi. Pravilnim izvođenjem zahvata i rekonstrukcijom ušne hrskavice, postiže se trajno rješenje problema ”klempavosti”.

Za razliku od klasične metode otoplastike, pri čemu rez ide cijelom dužinom iza uške i zahtijeva nošenje zavoja nekoliko dana, zahvat s EARFOLD implantatima traje desetak minuta, nije potrebno nošenje zavoja, a pacijent može sutra nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. EARFOLD IMPLANTAT izrađen je od nitinola prekrivenog 24 karatnim zlatom. Ugrađuje se u području ušne hrskavice, kreira se tzv. antihelix koji približava ušku glavi i eliminira se izgled klempavosti.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je, ukoliko se zahvat radi u općoj anesteziji, napraviti laboratorijske pretrage i EKG, a poželjno je obaviti i internistički pregled.
Ako se planira operativni zahvat napraviti u lokalnoj anesteziji, dovoljna je krvna slika i ev. koagulogram.
Na dan operacije u općoj anesteziji trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete, dok za operaciju u lokalnoj anesteziji nije potrebno biti natašte.
Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak.

Anestezija

Kod zahvata otoplastice anestezija je u pravilu lokalna, i daje se iza uške , u tzv. područje incizije. Kod djece mlađe od 12 godina preporučuje se opća anestezija kako bi djeca izbjegla bilo kakvu neugodnost ili strah. Obzriom na kratko trajanje samog zahvata tako je i proces anetezije pri ovoj operaciji kratak.

Operacija

Postoji više operacijskih tehnika za rješavanje problema odstojećih uški (otopostoza). Pri prvom pregledu kirurg će Vam sugerirati najbolji pristup.

EARFOLD IMPLANTAT
Implantat se ugrađuje u područje ušne hrskavice kroz mikrorez od nekoliko milimetara. Postavljanjem implantata na hrskavicu kreira se tzv. antihelix koji približava ušku glavi i eliminira izgled klempavosti. Operativni proces traje desetak minuta i potpuno je bezbolan. Ako je zahvat obavljen u lokalnoj anesteziji, pacijent može već dvadesetak minuta nakon obavljenog zahvata napustiti Polikliniku.

KLASIČNI PRISTUP
Operativni zahvat uvijek se obavlja kroz rez koji se smješta u naboru iza uške i u pravilu je nevidljiv. Kako bi se osigurala trajnost rezultata, potrebno je ponekad rekonstruirati i ušnu hrskavicu. Operativni proces traje oko sat vremena, potpuno je bezbolan, a ako je zahvat obavljen u lokalnoj anesteziji, pacijent može već dvadesetak minuta nakon obavljenog zahvata napustiti Polikliniku.

Postupak poslije operacije

EARFOLD IMPLANTAT
Nakon postavljanja Earfold implantata nije potreban kompresijski zavoj niti uklanjanje šavova.

KLASIČNI PRISTUP
Po obavljenom zahvatu oko ušiju postavlja se kompresivni zavoj koji se nosi od 24 do 48 sata. Najmanje dva tjedna nakon nakon skidanja zavoja nosi se elastična traka oko ušiju, pogotovo tijekom noći.