+385 1 3779 129 info@glumicic.com

O zahvatu

Korekcija podočnjaka kirurški je zahvat kojim se eliminiraju neželjeni i često genetski uvjetovani masni jastučići ispod očiju. Tehnika uklanjanja koju primarno koristimo na našoj Poliklinici naziva se TRANSKONJUKTIVALNA BLEFAROPLASTIKA, te podrazumijeva korištenje lasera ili radiovalnog noža kojim se pristupa kroz konjuktivu donjeg kapka na prostor gdje se nalaze masni jastučići. Oni se mogu potpuno odstraniti tim putem a da pri tome nema vidljivog ožiljka, niti postavljenih šavova, niti bilo kojeg znaka operacije. Ovaj pristup osim toga eliminira mogućnost nastanka komplikacije ektropiona tj. izvrtanja donjeg kapka prema van koji je nažalost česta komplikacija kod standardnog pristupa vanjskim rezom.

Postupak prije operacije

Prije operacije u razgovoru sa kirurgom detaljno će se objasniti cijeli postupak, kao i definirati koliko je potrebno odstraniti masnih jastučića a da se dobije čim ljepši i prirodniji efekt. Obzirom da se zahvat uglavnom izvodi u općoj anesteziji, potrebno je obaviti sve laboratorijske pretrage, EKG i ostale nalaze za izvođenje zahvata u općoj anesteziji

Anestezija

Za korekciju podočnjaka koja se izvodi TRANSKONJUKTIVALNIM pristupom, potrebno je da pacijent potpuno miruje i uglavnom se preporučuje zahvat obaviti u općoj anesteziji. CIjeli je proces potpuno bezbolan, te nema niti jednog vidljivog postoperacijskog ožiljka.

Operacija

Pažljivim rezom pomoću lasera ili radiovalnog noža kroz konjuktivu oka pristupa se u područje masnih jastučića u infraorbitalnoj zoni. Oni se zatim odvoje od okolnog tkiva i odstrane. Pri tome se pomoću lasera ili radiovalnog noža “zavare” sve mikrovaskularne strukture, tako da nema potrebe za šivanjem.

Postupak poslije operacije

Korištenjem ove tehnike i transkonjuktivalnog pristupa, oporavak je vrlo brz i većina je pacijenata za 7 dana spremna vraitit se svakodnevnim aktivnostima. Par sati nakon zahvata mogu se, uz svoju pratnju, vratiti doma ili u svoj smještaj a vrlo je bitno koristiti hladne obolge tokom prvih 24 – 48 sati nakon operacije. Isto tako, tokom prvih 7 dana treba izbjegavati fizičke napore.

Svi naši pacijenti dobivaju naš dežurni telefon na koji mogu u slučaju bilo kakve potrebe nazvati naše osoblje u bilo koje doba.