O zahvatu

Korekcija brade izrazito je efektan estetski zahvat koji omogućuje povećanje brade kod pacijenata koji imaju slabije razvijenu donju čeljust – tzv. Mikrogeniju. Kroz manji rez ispod donjeg ruba čeljusti pripremi se prostor ispod mišića, ten a samoj kosti i postavi se trajni implantat željene veličine. Ovom se korekcijom kreira i pravila profilna linija cijelog lica, vrlo efektno eliminira podbradak, te licu daje skladniji oblik.

Postupak prije operacije

Potrebno je obaviti laboratorijske pretrage koje se definiraju na pregledu kod kirurga, a prije samog zahvata obavit će se i pregled našeg anesteziologa koji će pažljivo proanalizirati sve nalaze. Na sam dan operacije treba na POLIKLINIKU doći na tašte (ništa ne jesti i ne piti), te donijeti svu svoju dokumentaciju, a naše će Vam osoblje prije Vašeg operacijskog termina dati i sve ostale potrebne upute kako bi Vam čim više olakšali cijeli operacijski postupak.

Anestezija

Korekcija brade obavlja se u pravilu u općoj anesteziji, omogučujući na taj način potpuni komfor pacijentu i bezbolnost cijelog postupka. Anesteziju provodi I nadzire iskusan specijalist anesteziolog, koristeći pri tom najmoderniju anesteziološku opremu i monitoring kao i danas najkvalitetnije anestetike osiguravajući maksimalnu sigurnost pacijenta.

Operacija

Prije samog izvođenja zahvata, obave se pažljiva mjerenja i konzultacije kako bi se kirurg zajedno sa pacijentom dogovorio o veličini implantata za bradu, poštujući prije svega želje pacijenta te estetiku njegova lica. Po uvođenju u anesteziju, manjim se rezom ispod brade pristupi na tzv. mandibularnu kost te se ispreparira prostor ispod mišića. Pažljivo se postavi implantat koji je trajan i koji na dodir potpuno imitira osjećaj koštanog tkiva. Nakon pažljivog šivanja, pacijent se budi iz anestezije bez ikakvih bolova ili neugodnosti.

Postupak poslije operacije

Nakon obavljenog zahvata ostjae se kod nas na POLIKLINICI nekoliko sati kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te tada, uz pratnju, može se vratiti kući ili u svoj smještaj. Oko brade postavlja se manji kompresivni zavoj koji se skida idući dan, kada je i prvo previjanje. Osnovni oporavak traje oko 8 dana nakon čega se odstranjuju šavi te se pacijent može vratiti svakodnevnim aktivnostima.