Dermalni fileri su injekcijski preparati koji se putem specijalnih mikro iglica ili kanila unose u određene zone – bore – lica kako bi se bore reducirale, osvježio izgled lica, te eventualno popunio volumen jagodica, usnica ili svih onih zona lica gdje je došlo do atrofije tkiva.

HIJALURONSKA KISELINA već je duži niz godina zlatni standard za injekcijsku terapiju a radi se o stabiliziranoj hijaluronskoj kiselini neživotinjskog porijekla koja se prozvodi biotehnološkim postupcima u strogim laboratorijskim uvjetima. Upravo zbog njezine visoke stabilnosti i nealergijskih karakteristika HIJALURONSKA KISELINA izrazito je biokompatibilna s ljudskim tkivom i može se aplicirati bez prethodne probne aplikacije.

Na našoj se poliklinici koriste isključivo najkvalitentiji prozvodi HIJALURONSKE KISELINE i to preparati JUVEDERM, firme ALLERGAN koja prozvodi i BOTOX, kao i preparati RESTYLANE koje prozvodi firma Q–med. Obje firme imaju urednu registraciju svojih proizvoda u RH, a spadaju u najkavlitetnije svjetske proizvođače preparata hijalurnske kiseline. Sam proces injektiranja hijaluronske kiseline minimalno je neugodan, s obzirom da spomenuti preparati sadrže lokalni anestetik, te je rezultat vidljiv odmah nakon aplikacije, a kako hijaluronska kiselina stimulira u organizmu i pojačanu produkciju vlastita kolagena sam se rezultat može još dodatno pojačati u narednim tjednima.

Injekcijska terapija HIJALURONSKOM KISELINOM koristi se za:
• KOREKCIJU BORA:
nazolabijalnih bora
”pušačkih” bora
bore smijeha
vrećica ispod očiju
mentolabijalne bore
glabelarne i čeone bore
ožiljci od akni ili ozljeda

• OBLIKOVANJA KONTURA LICA:
Povećanje / oblikovanje usana
Oblikovanje obraza / jagodica
Oblikovanje brade
Oblikovanje nosa / defekti na nosu
Oblikovanje obrva

• POMLAĐIVANJE SUHE, ISCRPLJENE KOŽE LICA i DEKOLTEA

Trajanje učinka hijaluronskih injekcijskih preparata je uglavnom 8 do 12 mjeseci, iako poneki preparati, ovisno o kohezivnosti same kiseline mogu trajati i do 16 mjeseci pa i duže, ovisno o vrsti preparata kao i o proizvođaču, ali i o svakom pojedinom organizmu i njegovim resopcijskim mogućnostima.