Foto prije/poslije

O zahvatu

Starenje ljudskog lica neizbježan je proces u kojem sudjeluje gravitacija naše planete kao i prirodni mehanizmi starenja u ljudskim stanicama i tkivu. Zatezanje kože lica i vrata (face lifting) spada među najefektnije zahvate rejuvenacije i osvježenja izgleda lica i vrata. Pažljivim kirurškim pristupom i modernom tehnologijom omogućava se uklanjanje suvišne, viseće kože lica i vrata, te podbradka kao i eliminacija bora. Istovremeno, koristeći tzv. SMAS tehniku, muskulatura lica i vrata vraća se u svoj prijašnji položaj. Postignuti rezultati dramatično osvježuju i pomlađuju izgled, ali uvijek u prirodnim granicama i bez izgleda maske.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata.
Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija

Face lifting u potpunosti je bezbolan zahvat , te nema nikakvih bolova niti nakon operacije. Sama operacija može se izvoditi u općoj anesteziji, kao i u lokalno – potenciranoj o čemu, uz dogovor i poštivanje pacijentovih želja, odlučuje specijalist anesteziolog.

Operacija

Prije operacije obavi se preoperativno slikanje te pažljivo planiranje operativnog zahvata. U našoj ustanovi koristimo SMAS tehniku face liftinga pri čemu se, uz uklanjanje suviška kože, reponira i muskulatura lica dajući tako potpuno prirodan izgled i dugotrajan rezultat. Operativni zahvat traje od dva do tri sata, a pacijent je odmah po završetku zahvata budan, bez ikakvih bolova ili neugodnosti.

Postupak poslije operacije

Poslije operacije oko lica te ispod vrata stavlja se specijalni kompresivni zavoj koji se skida nakon 24 sata, kada se obavi i prvo previjanje.
Nakon obavljenog zahvata ostaje se nekoliko sati u Poliklinici kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te nakon toga, uz pratnju, ide kući ili u svoj smještaj. Preporučuje se svakako mirovanje kroz period od 24 do 48h. Osnovni oporavak traje 10 do12 dana nakon čega se većina pacijenata vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.
Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može, u slučaju potrebe, nazvati osoblje Poliklinike. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.