top of page
iris8080_greek_white_real_statue_woman_f
5D822E96-9C6D-4BD6-A2FD-2AE267C0122A_edited_edited_edited.png

O zahvatu

Prilikom starenja dolazi do opuštanja kože lica i gubitka volumena masnog tkiva, što najviše dolazi do izražaja u području obraza te oko očiju. Pomlađivanje vlastitim masnim stanicama danas spada u najmodernije načine trajne rejuvenacije lica, čime se dobiva dvojaki efekt – masne stanice se odstranjuju sa kritične zone (npr. trbuha, bedra ili leđa) i prenose u područje gdje je potrebno nadoknaditi volumen, kao npr. regija obraza, podočnjaka, sljepoočnice ili brade. Također, istim se načinom može povećati i volumen usnica, čime se postiže trajni rezultat. Postupak se bez straha može ponavljati više puta, ukoliko se ne postigne željeni volumen u prvom tretmanu.

LICE

Imate li još pitanja?

Posjetite našu stranicu s često postavljanim pitanjima        , 

ili nam pošaljite e-poruku          .        

mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

Postupak poslije operacije

Postoperacijski, ukoliko je zahvat rađen u lokalnoj anesteziji, pacijentica nakon kraće opservacije može na kućnu njegu. Kod opće anestezije pacijentica ostaje kod nas tijekom prvih 24h, kako bi dobila svu potrebnu njegu i skrb. Prvih 6 tjedana potrebno je nositi poseban steznik u području iz kojeg je odstranjen dio masnih stanica, kako se u istom ne bi nakupljala suvišna tekućina.

 

Postupak prije operacije

 

Ukoliko se zahvat radi samo na jednoj regiji (npr. bradi ili usnicama), moguće je izvesti ga u lokalnoj anesteziji. U slučaju da se radi u općoj anesteziji, potrebno je napraviti kompletnu krvnu sliku, biokemiju i koagulogram, kao i EKG.

Anestezija

 

Operacija se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji, uz minimalnu poslijeoperacijsku nelagodu.

Operacija

U prvom dijelu operacije liposukcijom se odstranjuju masne stanice sa ciljane kritične zone (npr. trbuh, struk, bedra ili bokovi) te se centrifugiranjem u posebnom aparatu odvajaju od viška tekućine. Potom slijedi priprema za prijenos u željeno područje lica, gdje je potrebno nadomjestiti volumen. Pritom se najveća pažnja pridaje očuvanju vitalnosti samih masnih stanica, čime se postiže maksimalan uspjeh njihovog preživljenja u novoj regiji (očekivani trajni volumen je oko 60-70% prenesenog volumena, radi resorpcije dijela masnih stanica). U završnom dijelu operativnog zahvata transferiraju se masne stanice u željeni dio lica, gdje se nadomještanjem volumena dobiva efekt pomlađivanja i svojevrsnog podizanja tkiva.

 

bottom of page