top of page
mrlja_edited_edited_edited_edited_edited

Nakon obavljenog zahvata ostaje se nekoliko sati u Poliklinici kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te nakon toga, uz pratnju, ide kući ili u svoj smještaj. Preporučuje se svakako mirovanje kroz period od 24 do 48h. Dva dana nakon operativnog zahvata uklonit će se tamponi iz nosnica i moći ćete normalno disati. Vanjska fiksacija (aquaplast) skida se peti odnosno šesti dan nakon operacije. Poželjno je izbjegavanje većih tjelesnih napora prva dva tjedna, a naočale izbjegavajte nositi 4 tjedna od operativnog zahvata. Preporučuje se limfna drenaža kako bi se postoperacijski edemi što prije resorbirali i nestali. Svaki pacijent dobit će broj dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

Postupak poslije operacije

O zahvatu

rhinoplasty

U slučaju kada prva korekcija nosa nije postigla željeni rezultat, pacijent vrlo često odluči potražiti vrlo vještog i iskusnog kirurga iz područja rinoplastike. Kako bi se uspješno korigirala neuspjela operacija nosa, što je ujedno i teži zahvat nego primarna korekcija, pacijent mora naći kirurga s vrhunskom tehnikom, godinama iskustva te izvrsnim i preciznim osjećajem za estetiku i nosa i lica. Primarijus dr. Glumičić iza sebe ima više od dva desetljeća upravo takvog iskustva te je obavio više stotina korektivnih zahvata neuspješno operiranih nosova iz cijelog svijeta, omogućujući pacijentima da konačno dobiju rezultat koji su željeli.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je napraviti laboratorijske pretrage, EKG te ponekad, nakon težih trauma nosa, RTG snimku kostiju lica. Uz laboratorijske nalaze poželjno je obaviti i internistički pregled. Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bi Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Operacija

 


Nakon što je pacijent potpuno zaspao, pristupa se operacijskom postupku korekcije nosa koristeći mikrorezove unutar nosnica. Koristeći cijeli niz specijalno dizajniranih instrumenata, nos se polako formira prema novom željenom obliku, a pri tom vodeći računa o kompletnoj građi lica, kako bi konačan rezultat bio što skladniji i prirodniji izgled cijelog lica i nosa. Po završenom zahvatu rezovi se unutar nosnica pažljivo spoje resorptivnim koncima koje ne treba vaditi i postave se manji tamponi kako bi se osigurala pravilna adaptacija sluznice nosa i spriječilo eventualno krvarenje. Izvana se postavi Aquaplast – specijalni materijal koji fiksira novi položaj nosnih kostiju kao i cijelu novodizajniranu strukturu nosa. Postavljanjem Aquaplasta operacijski je proces završen i pacijent se budi iz anestezije.

Anestezija

Korekcija nosa u pravilu se obavlja u općoj anesteziji, omogučujući na taj način potpuni komfor pacijentu i bezbolnost cijelog postupka. Anesteziju provodi i nadzire iskusan specijalist anesteziolog, koristeći pri tom najmoderniju anesteziološku opremu (OHMEDA), i monitoring, kao i danas najkvalitetnije anestetike osiguravajući maksimalnu sigurnost pacijenta.

Siniša Glumičić

REVIZIJSKA

 RINOPLASTIKA

RINOPLASTIKA

bottom of page