top of page

O zahvatu

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha čest je estetski problem nakon trudnoće, ali može biti i posljedica značajnijeg gubitka tjelesne težine. Ovom operacijom se prvenstveno odstranjuje višak kože i masnog tkiva trbuha, ali ponekad se i rekonstuiraju oslabljeni ili razdvojeni mišići trbušne stjenke.

s-l1200_edited_edited_edited.png

TIJELO 

Opseg ove operacije može se kretati od minimalnog kojim se odstranjuje manji višak kože i masnog tkiva (miniabdominoplastika) pa do operacije koja zahtijeva veliki lučni rez u donjem dijelu trbuha s repozicijom pupka, rekonstrukcijom mišića i liposukcijom.

Postupak poslije operacije

Ovisno o vrsti i opsegu operativnog zahvata nakon operacije u Poliklinici ostajete od nekoliko sati do nekoliko dana. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj. Preporučuje se mirovanje prvih 24 ili 48 sati, a tjelesni napor izbjegavajte iduća 2 do 4 tjedna. Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

Operacija

Operacija se izvodi u općoj anesteziji, uz minimalnu poslijeoperacijsku nelagodu.

Anestezija

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata. Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Postupak prije operacije

bottom of page