top of page

O zahvatu


Najnovija i revolucionarna ultrazvučna liposukcija zlatni je standard u SAD-u i Velikoj Britaniji! Uz najbolje estetska klinike svijeta ”Glumičić Medical Group”, kao jedina u našoj regiji koja posjeduje najnoviju vaser 3D lipo tehnologiju, omogućava i našim pacijentima uklanjanje masnog tkiva i celulita na najvišoj kirurškoj i tehnološkoj razini.

trajanje: 1-3 sati

hospitalizacija: 7-24 sata

oporavak: ovisi o veličini tretiranog područja

liječenje: posebne tkanine koje se nose 2-4 tjedna

savjeti: masaža - limfna drenaža za poboljšanje cirkulacije krvi. Masirati za nestanak oteklina

ožiljci: ožiljci su obično manji od jednog cm i praktički postaju nevidljivi u roku od jedne godine

komplikacije: hematom, seroma i infekcija

s-l1200_edited_edited_edited.png

Ključne prednosti VASER 2.0 LIPO™ i VASER SMOOTH u odnosu na konvencionalnu liposukciju:

  • izvanredni rezultati

  • neusporedivo bolji u odnosu na tradicionalnu liposukciju već nakon jednog zahvata

  • minimalno trajanje oporavka

  • VASER liposukcija je walk-in-walk-out postupak (npr. operacija bedara VASER liposukcijom omogućava pacijentu povratak na posao već nakon dva dana, a kod drugih vrsta liposukcije oporavak može potrajati i dulje od 2 tjedna)

  • postizanje savršenih oblika tijela bez neravnina

  • vrlo učinkovito zateže kožu, pa se pacijent ne mora bojati viška kože nakon liposukcije

  • s lakoćom se uklanjaju velike količine masnoće bez većeg krvarenja i trauma tkiva

  • stimulira proizvodnju kolagena, što dovodi do učvršćivanja kože

  • zaglađuje kožu čak i na osjetljivim područjima kao što su ruke i vrat

  • omogućuje postupak prijenosa masti

VASERlipo™ 2.0

Ako ste se borili s povećanjem tjelesne težine, a dijeta vam nije dala dramatičnu transformaciju koju želite, VASERlipo™ može pomoći. VASERlipo™ koristi preciznu, minimalno invazivnu tehnologiju liposukcije koja daje atraktivne rezultate u samo jednom postupku bez nelagode i dugog vremena oporavka kao kod tipičnih liposukcijskih tretmana. Postupak selektira tkivo, ciljajući masnoću i štiteći ostala tkiva od oštećenja. Dovoljno je snažan da ukloni značajne površine masnoće, ali dovoljno nježan za djelovanje na osjetljivim područjima kao što su vrat i ruke. Klinički je dokazano da VASERlipo™ daje ravnomjerne rezultate u tretiranim područjima, ostavljajući vašu kožu glatkom i vaše tijelo lijepim.

Nove VASER tehnologija također utječe na postupke prijenosa masti. Sve više pacijenata s liposukcijom bira da koristi vlastite masne stanice da dodaju volumen usnama ili obrazima ili da popune nasolabijalne nabore ili izglade liniju čeljusti. Jedan od ključeva uspjeha autolognog prijenosa masti je kvaliteta i održivost upotrijebljene masti. Nježna priroda sustava VASER uvijek je proizvela bolju kvalitetu masti za transplantaciju, ali nove inovacije u platformi čine proces još učinkovitijim.

Novi sustav istodobno obrađuje prikupljenu masnoću, što omogućuje pacijentima da se odmah podvrgnu injekcijama masti. Za liječnika to znači učinkovitiji postupak; za naše pacijente to znači kraće vrijeme postupka i optimizirane rezultate.

VASER-BANNER_edited.jpg
Delicate Fabric_edited.jpg

VASERSmooth

Tehnike smanjenja celulita kao što je sada samo izveden s VaserSmooth i dijetom zapravo uklanjaju celulit. Međutim, konzumiranje zdrave, uravnotežene prehrane i vježbanja može dodatno smanjiti sadržaj masti u stanicama i smanjiti pojavu celulita. VASERsmooth omogućuje učinkovito i brzo liječenje celulita s brzim oporavcima i očitim rezultatima. VASERsmooth postupak provodi se potpuno pod lokalnom anestezijom u našem kirurški akreditiranom uredu. Kroz nekoliko sitnih rezova koji se zatvaraju bez šavova ili ožiljaka, lokalna anestezija se tada infundira pod kožu kako bi potpuno oslabila regiju. Pomoću tanke, ultrazvučne sonde 'VASERsmooth' dizajnirane posebno za uporabu neposredno ispod kože, VASER glatki uređaj emulgira površinsku mast, razbija vlaknaste presjeke i učvršćuje opuštenu kožu, rezultirajući ukupnim i trajno glatkim izgledom.

Postupak prije operacije

Nakon pregleda kirurga potrebno je obaviti laboratorijske pretrage, EKG, a poželjno je napraviti i internistički pregled. Ako pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti s tom terapijom dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač, poželjno je prekinuti pušenje nekoliko tjedana prije zahvata. Naše će Vam osoblje prije operacijskog termina dati sve potrebne upute kako bismo Vam olakšali cijeli postupak. Na dan operacije trebate u Polikliniku doći natašte (ništa ne jesti niti piti) i donijeti medicinsku dokumentaciju koju posjedujete.

Anestezija
 

Ovisno o regijama na tijelu koje se tretiraju VASER liposukcijom, ovisit će i anestezija. Ako se radi o manjim zonama, kao i manjim količinama masnog tkiva koje se želi odstraniti, zahvat se može obaviti u lokalnoj anesteziji. Ako se rade veće zone, kao i reducira veća količina masnog tkiva, onda se preporučuje zahvat obaviti u općoj anesteziji.

Delicate Fabric

Operacija se obavlja kroz minimalan ubode širine samo nekoliko milimetara. Nakon aplikacije posebno pripremljene tekućine, VASER ultrazvučnim liposelektivnim valovima ciljano razbija masne naslage, a okolno tkivo se pritom očuva. Tako razbijene masne stanice pretvorene u tekućinu lako se izvade iz tijela sukcijom, a koža nakon toga ostane zategnuta. VASER 3D liposukcijom dobiva se visokokvalitetna mast koja je pogodna za transplantaciju u druge dijelove tijela, usnice, obraze ili grudi. Po obavljenom zahvatu na tretirani dio tijela postavljaju se specijalne RESTON spužvice koje smanjuju nastanak hematoma i oteklina. Nakon svega postavlja se steznik, odnosno specijalna kompresivna odjeća.

Operacija

Postupak poslije operacije

Ovisno o opsegu zahvata, nakon operacije u Poliklinici ostajete od nekoliko sati do nekoliko dana. Nakon toga, uz pratnju, možete ići kući ili u svoj smještaj. Preporučuje se mirovanje prvih 24 ili 48 sati, a tjelesni napor izbjegavajte idućih 2 do 4 tjedna. Također se preporučuje postoperativna limfna drenaža kako bi se ubrzao nestanak postoperativnih edema. Steznik ili kompresivna odjeća nosi se od 2 do 4 tjedna. Svaki pacijent dobiva broj našeg dežurnog telefona na koji može dobiti osoblje Poliklinike u slučaju potrebe. Naše osoblje će Vam nakon operacije dati detaljne upute kako biste se što prije oporavili i vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

TIJELO 

5D822E96-9C6D-4BD6-A2FD-2AE267C0122A_edi
bottom of page