top of page
Sinisa Glumicic Biografija

BIOGRAFIJA

PRIM. DR. SINIŠA GLUMIČIĆ
 

Sinisa Glumicic Biografija
Delicate Fabric

Rođen u Zagrebu te odrastao u liječničkoj obitelji, dr. Glumičić se već u ranom djetinjstvu opredjeljuje za poziv liječnika.

Nakon završene srednje škole u Bostonu (Massachusetts, SAD) upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira 1988. godine kao tada najmlađi liječnik u Europi. Po završetku studija medicine odlazi u SAD, gdje boravi godinu dana u Bostonu i educira se iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije u sklopu klinike za plastičnu kirurgiju na Massachusetts General Hospital, kao i u privatnoj ustanovi za estetsku kirurgiju Boston Cosmetic Surgery Center.

1990. godine, po povratku iz SAD-a, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Europske akademije za estetsku kirurgiju, Svjetske akademije za estetsku kirurgiju, član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu kirurgiju i facijalnu plastičnu kirurgiju, Međunarodnog udruženja za kiruršku rekonstrukciju vlasišta, te brojnih drugih stručnih organizacija.

Godine 2014. prim. dr. Glumičić postao je počasni predsjednik i osnivač HRVATSKOG DRUŠTVA ZA ESTETSKU MEDICINU (HDEM), kao i predsjednik SEEFAS-a (Društvo za estetiku lica jugoistočne Europe).

Delicate Fabric

Od 1992. godine dr. Glumičić vodi Centar za estetsku kirurgiju u sklopu Rogaške Slatine u Sloveniji.

Godine 1994. otvara privatnu kiruršku praksu u Zagrebu, koja 1996. prerasta u specijalističku polikliniku “Glumičić Medical Group”.

U posljednjih 25 godina rada dr. Glumičić i njegov tim operirali su više od 10 000 pacijenata i sa svakom novom godinom svojim pacijentima pokušavaju pružiti najbolje od svojih usluga, znanja i sposobnosti.

Delicate Fabric

Smatrajući kontinuiranu edukaciju podlogom kvalitetne usluge, redovito posjećuje i aktivno sudjeluje u radu s kolegama iz zemlje i svijeta, primjenjujući stečena saznanja i tehnologiju u svojoj poliklinici. Dr. Glumičić je i jedan od idejnih začetnika i sudionika u projektu FACE TO FACE u sklopu kojeg je tim američkih i europskih specijalista za kirurgiju glave i vrata u više navrata, u suradnji s našim stručnjacima, “pro bono” operirao hrvatske ranjenike i djecu s prirođenim malformacijama lica.

Sinisa Glumicic Biografija

Nastojeći estetsku kirurgiju približiti i učiniti pristupačnom svakom zainteresiranom pojedincu, kao i srušiti mnoge tabu teme ili zablude, dr. Glumičić čest je gost-predavač na popularnim i stručnim medicinskim i kozmetičkim skupovima, ili pak u specijaliziranim emisijama gdje se govori o ljudskoj ljepoti i izgledu.

Inzistirajući na prirodnosti i koristeći najsuvremeniju tehnologiju, danas se uspješan estetski zahvat mora individualno prilagoditi svakom pojedinom pacijentu.

Moto Poliklinike “Ljepota je prirodna potreba svakog ljudskog bića” zasigurno najbolje opravdava nastojanje dr. Glumičića i njegova tima da pomognu svakom čovjeku u njegovoj težnji ljepšem i boljem.

bottom of page