top of page
65247d03b4c22f027e69a7e3-goddess-aphrodi

INTIMNA 

ESTETSKA KIRURGIJA

Postupak prije operacije

Prije samog zahvata pažljivo se obavi mjerenje i operacijsko planiranje markirajući onaj dio malih usmina koji se želi odstraniti. Pri tome se izrazito vodi računa da se ne oštete vaskularne i živčane strukture te regije.

Anestezija

Labioplastika se, ovisno o želji pacijentice, može raditi u lokalnoj, lokalno – potenciranoj ili općoj anesteziji.

Operacija

Ovisno o opsegu i karakteristikama tkiva ili asimetrije može se učiniti tangencijalna ekscizija kada se odstrani višak tkiva paralelno s linijom velikih usmina. U nekim slučajevima je bolje rješenje klinasta resekcija viška tkiva. Zahvat se izvodi korištenjem specijalnog radiovalnog noža/uređaja “Ellman”, koji omogućuje vrlo precizno i beskrvno odstranjenje suvišnog tkiva. Zahvaljujući toj tehničkoj mogućnosti i sam je oporavak izvanredno brz i bezbolan. Šivanje sluznice se po završetku zahvata obavlja resopcijskim šavovima koje nije potrebno vaditi.

Oporavak nakon labioplastike je relativno brz. Nakon operacije može se očekivati lagani otok i nekoliko dana manje sekrecije. Konci su resorptivni i nije ih potrebno vaditi.

Postupak poslije operacije

 

O zahvatu

Velike ili asimetrične stidne usne mogu biti značajan emocionalni ali i funkcionalni problem kod žena. Korekcija stidnih usana (labioplastika) je kirurški zahvat kojim se smanjuju ili preoblikuju stidne usne.

bottom of page