+385 1 3779 129 info@glumicic.com

U poliklinici “Glumičić Medical Group” anesteziji je posvećna velika pažnja. U sklopu registracije Poliklinike za kirurške djelatnosti,naša ustanova registrirana je i za anesteziologiju i reanimatologiju, sa dnevnom bolnicom. Za anesteziju se brine vrhunski specijalist anesteziolog dr. Damir Žalac, zaposlen na našoj poliklinici u stalnom radnom odnosu i sa više od 15 godina specijalističkog staža. Moderna anestezioška oprema (DATEX – OHMEDA), PROPOFOL perfuzijska pumpa, visokokvalitetni anesteziološki aparati za kontinuirano praćenje vitalnih funkcija srca, tlaka, pluća,  bubrega, koncentracije kisika u krvi, ugljičnog dioksida i monitoriranje anestezioloških plinova, pouzdana su tehnologija koja uz vrhunskog stručnjaka i iskusan tim osigurava za Vas maksimalnu sigurnost tijekom i nakon operativnog zahvata.

Za naše operativne zahvate primjenjujemo dvije vrste anestezije
– lokalnu anesteziju
– opću anesteziju

Anestezija

Vrstu anestezije preporučit će Vam anesteziolog, odnosno kirurg, a ovisit će o vrsti operativnog zahvata, Vašem zdravstvenom stanju, ali i željama,koliko je to moguće.

Lokalna anestezija  znači da se anestetik infiltrira lokalno u područje operacije, a pacijent je budan. Nakon tako izvedenog operativnog zahvata ubrzo nakon operacije možete napustiti Polikliniku. Ako se dodatno daje sedacija i/ili opioidni lijekovi za bolove, ostat ćete nekoliko sati u Poliklinici. Također u tom slučaju nećete moći voziti sljedeća 24 sata.
Za potrebe operacije u lokalnoj anesteziji načinit ćete minimalnu laboratorijsku obradu što će Vam biti rečeno prilikom pregleda. Za lokalnu anesteziju ne morate doći natašte. Postoperativno ćete dobiti lijekove protiv bolova i po potrebi antibiotik.

Opća anestezija je rezervirana za veće, dugotrajnije  i složene operativne zahvate. Prije operacije ćemo Vas uspavati i u potpunosti eliminirati bilo kakvu bolnu senzaciju. Za vrijeme opće anestezije dobit ćete sve potrebne lijekove i analgetike što će Vam omogućiti nesmetan i ugodan san. Na kraju operacije budite se u pravilu bez bolova, mučnina i povraćanja. Sljedećih nekoliko sati uz uobičajeni postoperativni nadzor, provest ćete u sobi za buđenje, uz nadzor našeg monitoringa i osoblja.
Preoperativno za opću anesteziju potrebno je učiniti laboratorijsku obradu, EKG, i u nekim slučajevima RTG pluća i srca, što će nam dati uvid u Vaše trenutno zdrastveno stanje. Na sve operacije koje se izvode u općoj anesteziji morate na dan operacije doći potpuno natašte što znači da ne smijete niti jesti niti piti. U razovoru s našim anesteziologom dobit ćete sve detaljne informacije vezane uz anesteziju kao i eventualnu interakciju iste ako uzimate određene lijekove ili preparate.

Postoperativno ćete dobiti lijekove protiv bolova, po potrebi antibiotik i/ili neke druge lijekove koji će biti potrebni za Vaš brz i siguran oporavak. Vrijeme napuštanja Poliklinike ovisit će o vrsti operativnog zahvata i Vašem postoperativnom stanju, no svakako je potrebno osigurati si pratnju do svojeg doma ili smještaja.

Svi pacijenti Poliklinike dobivaju hitan telefonski broj na koji nas, u slučaju potrebe, mogu nazvati 24 sata.